Puutarhahaaveita ja kakkutehtailua

Minun kotiani voisi kutsua eleettömän tyylikkääksi, mutta silti kodikkaaksi pesäkoloksi. Asun nimittäin ihastuttavassa rivitalon päätyasunnossa Vantaan Nikinmäessä. Kaksiostani löytyy oma sauna, josta voi löylyjen välissä hilpaista omalle suojaisalle takapihalle vilvottelemaan.  

Ystäväni sanovat usein, että kodissani vallitsee rauhallinen tunnelma. Pidän vaaleista ja raikkaista sävyistä sekä kauniista esineistä. Olen myös pieni siivousintoilija – haluan, että kotonani on puhdasta ja turvallista, niin ettei tarvitse yöllä vesilasillista hakiessa miettiä, että onko lattialla jotain, johon voisi kompastua. 

Meillä majailee kakkuvuoka jos toinenkin! Olen nimittäin intohimoinen kotileipuri, jonka bravuureita ovat erilaiset kakut. Rakastan sitä kutkuttavaa tunnetta, kun löydän uuden reseptin ja saan kokeilla, millainen luomus ohjeista syntyy. Ehdottomia suosikkejani ovat käpykakku, erilaiset juustokakut ja myös suolaiset voileipäkakut. 

Minulta kyselläänkin aika-ajoin, voisinko leipoa kakkuja ystävieni tai sukulaisteni juhliin. Silloin tällöin suostun, mutta useimmiten saan nauttia leipomuksistani itse. Olen esteettinen ihminen ja ehkäpä juuri siksi olen mieltynyt näyttävien ja koristeellisten kakkujen leipomiseen. 

Kodissani parasta on keittiö – eikä pelkästään leipomisharrastuksen vuoksi! Erityisen onnistuneena pidän keittiöni tasoratkaisuja. Tasoja on saatu mahdutettua suhteellisen pieneen tilaan hämmästyttävän paljon. Myöskään kaappi- ja säilytystilan kanssa ei ole asunnossani säästelty – ja niinhän se on, että kaappeja ei ikinä voi olla liikaa. 

Sisustukseen liittyvä haaveeni on rakentaa oma pieni kesäparatiisi takapihalleni. Haaveilen kasvihuoneesta, jossa voisi kasvattaa hyötykasveja, kuten tomaatteja, kurkkua ja salaattia. Myös oma yrttiviljelmä olisi mahtava – siitä voisi käydä napsimassa tuoreet yrtit leipomuksiin ja kokkailuihin.  

Kutsun mielelläni ystäviä kotiini viettämään iltaa yhdessä. Siksi olenkin ajatellut, että voisin pystyttää takapihalleni pienen koirien uima-altaan, jossa ystävieni karvakuonot voisivat kesäisin polskia! 

Meidän naapurustossa välitetään toisista. Olen muuttanut naapurustoon vasta vähän aikaa sitten, mutta minulla on alusta asti ollut tervetullut olo. Naapureiden kanssa haastellaan usein pihalla ja tehdään yhdessä lumitöitä. Lisäksi sosiaalisessa mediassa on aktiivinen Nikinmäki-ryhmä, jossa keskustellaan asuinalueen asioista ja kerrotaan vinkkejä parhaista hiihtoladuista tai tapahtumista. 

 

 

Marianne asuu Nikinmäen maalaisidyllissä, omasta kasvihuoneesta haaveillen. Vapaa-aika kuluu erilaisia leipomuksia taikoessa ja lenkkipolkuja tutkiskellen.

Arrow right Katso kaikki

Nikinmäessä on paljon omakoti- ja rivitaloasuntoja, lasten naurua sekä vipellystä.

Nikinmäki sijaitsee kansallispuiston syleilyssä

Nikinmäessä parasta on sen kylämäisyys. Alueella on pääasiassa omakotitaloja sekä rivitaloja, joten tunnelma on kuin pienessä kyläyhteisössä. Olen muuttanut pienemmältä paikkakunnalta Vantaalle ja Nikinmäki on tuntunut alusta asti kotoiselta asuinalueelta. Se on kuin pieni maalaisidylli keskellä vilkasta kaupunkia.  

Nikimäestä löytyy kaikki tarvittava – päiväkodit, koulut, kaupat ja ruokapaikat. Korson keskustakin on aivan kulman takana, josta löytyy lisäksi muun muassa urheilukenttä ja juna-asema. Naapurustossa asuu paljon lapsiperheitä, ja puistoista sekä pihoilta kantautuvat iloiset kiljahdukset saavat hymyn huulille katuja pitkin kävellessä. 

Aivan asuntoni vieressä on myös bussipysäkki, josta pääsee kätevästi hyppäämään bussin matkaan. Korson juna-asema myös on vilkas ja sieltä pääsee raiteita pitkin näppärästi vaikkapa isommille kaupoille Koivukylän marketteihin tai Helsingin keskustaan. 

Jos Nikinmäestä tehtäisiin postikortti, siihen ikuistettaisiin lähialueen kauneimmat luontomaisemat, eli Kuusijärven ulkoilualue. Kuusijärven rannassa on laituri, jonka nokasta maisemaa ihaillessa sekä keho että mieli rentoutuvat.  

Kuusijärven rannassa on nuotiopaikka, jossa voi maistella retkieväitä. Rannalla on myös ihastuttava pikkukahvila, josta voi napata kuuman kaakaon tai viilentävän limonadin ulkona reippailun lomassa. 

Myös Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsee aivan Nikinmäen kyljessä. Luontoihmisenä nautin monipuolisista ja vaihtuvista lenkkeilymaastoista. Myös Nikinmäen läpi virtaavan Keravanjoen varrella on mahtavia ulkoilualueita sekä uimaranta – viime talvena joelle oli aurattu hiihto- ja retkiluistelubaanat, joita pitkin pääsi viilettämään asuinalueiden läpi.

Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet

Monipuoliset ulkoilumaastot

Kansallispuisto

Hyvät kulkuyhteydet

Lapsiperheystävällinen ympäristö

Marianne asuu Nikinmäen maalaisidyllissä, omasta kasvihuoneesta haaveillen. Vapaa-aika kuluu erilaisia leipomuksia taikoessa ja lenkkipolkuja tutkiskellen.

Arrow right Katso kaikki

KLIKKAAMALLA KUVAA PÄÄSET TUTUSTUMAAN KOTEIHIMME.