Talven turvavinkit

Talvi on mukavaa aikaa, mutta siinä on myös omat kylmät ja lumiset haasteensa. Tässä muutamia vinkkejä, jotta talvi sujuu kiinteistöillä mukavasti ja turvallisesti:

Älä pysäköi pelastusteille. Kulkuväylät on pidettävä vapaina pelastuslain nojalla, jotta pelastuslaitos pääsee tarvittaessa perille. Pysäköinninvalvonta valvoo kiinteistöllä ja tarvittaessa hinauttaa väärinpysäköidyt ajoneuvot välittömästi pois pelastustieltä. Väärin pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu myös pysäköintivirhemaksu ajoneuvon omistajalle. Väärin pysäköidyt autot estävät myös huoltoyhtiötä auraamasta ja hiekoittamasta kulkuväyliä.

Muista irrottaa auton lämmitysjohto tolpasta. Toisesta päästä vapaasti roikkuva lämmitysjohto aiheuttaa sähköiskuvaaran. Lisäksi lämmitysjohto voi rikkoutua vaaralliseen kuntoon esimerkiksi paikoitusalueen lumenluonnin yhteydessä.

Tarkista, että ulko-oven väliin ei jää lunta. Auki oleva talon ulko-ovi päästää lämmintä sisäilmaa harakoille, ja lisäksi avoin ovi saattaa olla viesti kutsumattomille vieraille.

Muista vilkaista pihalla kulkiessasi myös ylöspäin. Jos huomaat räystään reunan yli roikkuvaa lunta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Katoilla saattaa olla myös lumenpudottajia työssään. Lumenpudotukset tehdään nopealla aikataululla vahinkojen välttämiseksi, joten lumenpudotustöistä ei aina ehditä tiedottaa etukäteen.

Pitkäaikainen pakkanen laittaa myös kiinteistön lämmityksen koville. Ethän peitä tai tuki raitisilmaventtiileitä, sillä se sekoittaa koko talon ilmanvaihdon ja voi aiheuttaa isoja ongelmia.

Katso myös muut lumisen ajan vinkit: https://vav.fi/ajankohtaista/valtava-lumimaara-tyollistaa-huoltoyhtioitamme/