Alanvaihto ihmisten arjen lähelle

Ryhdyin isännöitsijäksi, koska halusin palata numeroiden paristatakaisinihmisten pariin. Isännöitsijänätyöskentelenlähellä ihmisen arkea. Kolme vuotta sitten tehty alanvaihto on kannattanut ja viihdyn työssäni hyvin.

Tärkeintä on huolehtia, että asukkailla on hyvä asua kodeissaan. Se on sitä, että kiinteistöt ja huoneistot ovat kunnossa ja taloissa on rauhallista ja turvallista elää. Koen työni tärkeäksi, eikä minun tarvitse erikseen miettiä sen merkityksellisyyttä.

Työni on hyvällä tavalla arkista.Pidän huolen siitä, että uuden asukkaan muuttaessa VAV:lle on huoneisto hyvässä kunnossa.Koordinoin ylläpitokorjauksia, olen mukana asukastoiminnassa ja pidän huolta siitä, että asukasdemokratia toteutuu. Kun kiinteistöllä tehdään korjauksia tai huoltotöitä, varmistan että ne suoritetaan vaadittavalla laadulla.

 

Petri Ruohonen

Kirjoittaja on isännöitsijä, joka tykkää arjesta ja saa iloa käytännön ongelmien ratkaisemisesta.

Arrow right Katso kaikki

En koe työskenteleväni ongelmien parissa, vaan ratkaisujen.

Jokainen päivä on erilainen.  Vaikka kalenterissa jotain lukeekin, voi työpäivä ollakin ihan muuta.Tykkään sopivassa määrin työn yllätyksellisyydestä ja jopa pienestä kiireestä. Yleensä isännöitsijää tarvitaan, kun joku ei toimi. En kuitenkaan koe työskenteleväni ongelmien parissa, vaanratkaisujen. Työni on usein värikästä ja monipuolista. Tärkein taito on kyky toimia erilaisten ihmisten kanssa hankalissakin tilanteissa. 

Parhaita päiviä ovat ne ihan tavalliset, kun olen liikkeellä kentällä ja teen arjen perustyötä.Toki kohtaan myös haastavia tilanteita, varsinkin jos ongelmat asukkaalla ovat päässeet kasautumaan.Tulee hyvä mieli, kun saan asukkaan ongelmanratkaistua.  Täytyy muistaa, että se mikä minulle on arkipäivästä, voi toiselle osapuolelle olla ainutkertainen tilanne. 

 

Vuokra-asuminen on riskitön ja helppo vaihtoehto asumiseen. Joustavana asumismuotona se sopii hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin ja elämäntilanteiden muutoksiin.Meillä VAV:lla on asukkaita, jotka asuvat vuosikymmeniä samassa asunnossa.Kun asiat toimivat ja itse viihtyy, ei omasta kodista kannata muuttaa minnekään. 

Työssäni kohtaan paljon erilaisia sattumuksia. Mielestäni hyvän isännöitsijän tunnistaa siitä, että hän näkee ja kuulee paljon, mutta osaa suodattaa tästä kaikesta olennaisen. Työni luonne on sellainen, että pääsen vierailemaan vieraiden ihmisten kodeissa. Koen tämän suurena luottamuksen osoituksena, siihen liittyy myös suuri vastuu. Toivon olevani tämän luottamuksen arvoinen.

Petri Ruohonen

Kirjoittaja on isännöitsijä, joka tykkää arjesta ja saa iloa käytännön ongelmien ratkaisemisesta.

Arrow right Katso kaikki