Terveellisen ja toimivan asumisen puolesta

Viisi vuotta on vierähtänyt VAV:lla teknisenä isännöitsijänä, teknisenä asiantuntijana ja nyt korjauspäällikkönä. Aikaisemmin olen työskennellyt rakennusliikkeessä vastaavana mestarina ja isännöitsijätoimistossa teknisenä isännöitsijänä. Nyt työhöni kuuluu korjaushankkeiden suunnittelua ja valvontaa sekä hissien toiminnan valvontaa yhdessä hissikonsultimme kanssa.

Teetämme jonkin verran linjasaneerauksia eli putkiremontteja, jotka tarkoittavat rakennuksen vesi- ja viemärijohtojen kunnostusta tai uusimista. Samassa yhteydessä remontoidaan huoneiston kylpyhuone ja ajoittain myös keittiöt.

Asukkaille remontista informoidaan hyvissä ajoin. Usein kiinnostaa se, kuinka kauan remontti kestää ja miltä uudet tilat tulevat näyttämään. Me haemme ajattomuutta ja sitä, että tilat ovat helppohoitoisia. Asukasinfossa kerromme esimerkiksi aikataulusta ja asukkaalta vaadittavaista toimenpiteistä ennen remonttia, sekä siitä millaisia materiaaleja on tulossa – lopputulokseen ollaan oltu tyytyväisiä.

Jarkko Heikkinen

Kirjoittaja työskentelee korjauspäällikkönä. Jarkon aamut alkavat kahvikupposella ja tarkistuksella, että hissit ovat kunnossa.

Arrow right Katso kaikki

Onhan se ymmärrettävää, että oman kodin ongelma on asukkaalle juuri sillä hetkellä maailman tärkein asia.

Työssäni parasta on hyvät työkaverit ja koko meidän työyhteisö. Tähän työhön kuuluu paljon asiakaskohtaamisia ja tärkeä taito on tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Onhan se ymmärrettävää, että oman kodin ongelma on asukkaalle juuri sillä hetkellä maailman tärkein asia ja siksi sen hoitamiseen suhtaudun asian vaatimalla vakavuudella.

Tyypillinen työpäiväni alkaa toimistolla kahvikupin äärellä käymällä läpi sähköpostit ja sen, onko esimerkiksi hisseistä tullut vikailmoituksia. Siitä päivä käynnistyy ohjelman mukaisesti, käyn työmaalla ja iltapäivisin teen uusien hankkeiden suunnittelua. Pidän siitä, että työnkuvassa on sekä tiimityötä että itsenäistä työskentelyä.

Vuokra-asuminen on helppoa, koska asukkaan ei tarvitse itse hoitaa pihatöitä tai korjauksia. Ongelman tullessa otetaan huoltoliikkeeseen yhteys ja homma lähtee rullaamaan. Kaikki lähtee terveellisyydestä ja turvallisuudesta: siitä, että ihmisen on hyvä olla kotonaan.

Työpäivän jälkeen palaudun viettämällä aikaa perheeni kanssa ja esimerkiksi jalkapallokentällä juniorijoukkueiden valmennuksen parissa. Siellä työajatukset unohtuvat. Perhe ja harrastukset tarjoavat hyvää vastapainoa työelämälle.

Jarkko Heikkinen

Kirjoittaja työskentelee korjauspäällikkönä. Jarkon aamut alkavat kahvikupposella ja tarkistuksella, että hissit ovat kunnossa.

Arrow right Katso kaikki