Toimivat ja turvalliset tietojärjestelmät mahdollistavat sekä sujuvan asiakaspalvelun että etätyön

VAV:n IT-päällikkönä olen yhden miehen tietotekniikkatoimisto, joka pitää huolen yhtiön tietojärjestelmistä, niiden kehittämisestä ja ulkoisten IT-kumppaneiden seurannasta.

Käytössämme on laaja kattaus erilaisia kiinteistöalan järjestelmiä. Tärkein asukkaillemme näkyvä palvelu on OmaVAV-asukasportaali, jonka kautta vuokralainen voi muun muassa seurata omia vuokranmaksutietojaan, ottaa meihin yhteyttä tai tehdä vikailmoituksen huoltoyhtiöön.

Uudistimme viime vuonna asiakaspalvelujärjestelmämme, jonne sähköpostilla ja puhelimitse tulleet yhteydenotot kirjataan ja käsitellään. Jos kodissa ilmenee ongelma, tulee yhteydenoton meihin olla mahdollisimman helppoa ja sujuvaa.

Mikko Toivonen

Kirjoittaja työskentelee IT-päällikkönä. Mikko pitää päivisin pystyssä yhden miehen tietotekniikkatoimistoa ja viettää illat puolison ja kolmen lapsensa kanssa.

Arrow right Katso kaikki

Jos kodissa ilmenee ongelma, tulee yhteydenoton meihin olla mahdollisimman helppoa ja sujuvaa.

Yksi erittäin tärkeä ja ajankohtainen osa työtäni on huolehtia tietojärjestelmien tietoturvasta. Tietysti oman toimintamme osalta, mutta lisäksi on varmistettava, että järjestelmistä vastaavien kumppaneidemme tietoturva on ajan tasalla.

Tyypillinen työpäiväni koostuu usein kolmesta elementistä: kehitystyöstä, akuuttien tilanteiden ratkaisusta ja yleisestä järjestelmien monitoroinnista. Tarkkailen päivän mittaan, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Usein eteen tulee myös akuutteja tilanteita: joko järjestelmiin liittyviä häiriöitä tai jos joku kaipaa käyttöapua. Lisäksi olen mukana kehityshankkeissa, joissa toimintaa uudistetaan ja kehitetään järjestelmien osalta yhdessä palveluntuottajien ja VAV:n muiden asiantuntijoiden kanssa.

Arkeemme liittyy iso joukko erilaisia järjestelmiä sisäisestä toiminnanohjausjärjestelmästä isännöitsijöiden ajotietojärjestelmään. Monipuolisuus onkin työssäni samaan aikaa sekä parasta että haastavaa. Yksi mielenkiintoinen projekti, jonka kehittämisessä olen ollut mukana, on EkoVAV-mobiilisovellus. Sovelluksen ideana on osallistaa positiivisella tavalla asukkaita tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja omassa taloyhtiössä.

 

Olen varsin tuore talossa, mutta yhtiö oli minulle tuttu jo aiemmasta työstäni, jolloin olin toimittamassa IT-palveluita VAV:lle. Alusta asti on ollut helppo ymmärtää, mitä VAV tekee ja miksi se on merkityksellistä. Koti on kuitenkin ihmisen perustarve.

Modernit tietojärjestelmät mahdollistavat omalta osaltaan myös liikkuvan työn ja etätyön sujuvuuden. Asun perheeni kanssa Vihdissä ja pystyn työskentelemään suuren osan ajasta kotoa käsin. Vapaa-aikani kuluu kolmen lapsen kanssa aikaa viettäen, kuntosalilla käydessä ja kesällä frisbeegolfatessa. Liikunta on tärkeä osa arkea, mutta harrastusmielessä, ei liian vakavissaan.

Mikko Toivonen

Kirjoittaja työskentelee IT-päällikkönä. Mikko pitää päivisin pystyssä yhden miehen tietotekniikkatoimistoa ja viettää illat puolison ja kolmen lapsensa kanssa.

Arrow right Katso kaikki