Lain tulkintaa, solmujen aukomista ja arvojen mukaista työtä

Kiinnostuin alun perin VAV:sta työpaikkana, sillä tunsin yhtiön toiminta-ajatuksen kohtaavan omien arvojeni kanssa. VAV on yleishyödyllinen organisaatio, jonka tarkoituksena on tarjota voittoa tavoittelemattomasti kohtuuhintaista asumista. Jo oikeustiedettä opiskellessani olin kiinnostunut heikommassa asemassa olevien sopimusosapuolten oikeuksista.

Kävin pian valmistumiseni jälkeen VAV:lla työhaastattelussa, mutta päädyin välissä työskentelemään asianajotoimistoon asumiseen liittyvien asioiden parissa. Se oli hyvä tie nykyiseen pestiini.

Kun aloitin VAV:lla, talossa ei ollut sitä ennen pitkään aikaan ollut omaa lakimiestä. Lainopillista osaamista tarvittiin muun muassa siksi, että yritysjärjestelyjen johdosta VAV:sta tuli konserni ja yhtiöidemme liiketoimintaan liittyy monenlaisia juridisia kysymyksiä.

Työskentelen sopimus- ja yhtiöoikeuteen, tietosuojaan ja julkisten hankintojen kilpailutukseen liittyvien asioiden parissa. Puoleeni voi kääntyä myös kiinteistöjä ja vuokrasuhteita koskevissa oikeudellisissa kysymyksissä. Suuri osa työtehtävistäni sisältää oikeudellisen neuvonnan antamista kollegoille erilaisissa liiketoimintaan liittyvissä asioissa. Sparrailemme työkavereiden kanssa usein esimerkiksi julkisiin hankintoihin liittyvissä solmukohdissa, joiden mutkia olemme pystyneet yhdessä aukomaan.

Laura Luhtanen

Kirjoittaja on lakimies, joka aloittaa työpäivänsä aamuvarhaisella ja tuulettaa aivoja juoksulenkillä. Tällä hetkellä Laura on perhevapaalla ja hänen työtehtäviä hoitaa lakimies Sofia Koverola.

Arrow right Katso kaikki

Minun työni on varmistaa, että toimintamme on meitä sitovan lainsäädännön mukaista.

Koen työssäni merkitykselliseksi sen, että saan osaamisellani auttaa muita heidän työhönsä liittyvissä pulmissa. On hienoa päästä omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että voimme yhdessä rakentaa parempaa asumista VAV:n asukkaille.

Työpäivilleni on yhteistä se, että ne alkavat aina varhain. Aloitan viimeistään puoli kahdeksalta ja ensimmäiset puoli tuntia käytän päivän suunnitteluun, sekä kalenterin ja sähköpostin läpikäyntiin. Tietenkään kaikkea ei voi suunnitella etukäteen ja tyypillisesti tehtäviä tippuu työpöydälle päivän mittaan. Välillä saatan käydä aikatauluista riippuen tuulettamassa aivoja ulkoilemalla kesken päivän, mikä auttaa työstettävien asioiden käsittelyssä ja antaa uutta virtaa.

Minun työni on varmistaa, että toimintamme on meitä sitovan lainsäädännön mukaista ja tulkintamme laista on erilaisissa tilanteissa oikea. Oman haasteensa työhöni tuo yhteiskunnallisten muutosten myötä jatkuvasti päivittyvä lainsäädäntö. Toimintamme on mukauduttava kulloinkin voimassa olevien säädösten asettamiin velvoitteisiin. Pyrimme kuitenkin siihen, että muutokset eivät vaikuttaisi asukkaidemme elämään, vaan palvelut toimisivat heille mutkattomasti kaiken aikaa.

Olen nyt toista vuotta töissä VAV:lla ja täällä on ollut alusta saakka lämmin ilmapiiri, meillä on töissä välittäviä ihmisiä. Jo ensimmäisten kuukausien jälkeen tuntui, että olisin ollut täällä pidempään. Ilahduttavaa oli se, että ihmiset hyödynsivät heti mahdollisuutta konsultoida lakimiestä ja olen päässyt olemaan alusta saakka konkreettisesti avuksi.

Saan työhöni energiaa liikkumalla paljon joko kävellen tai juosten. Heti kun työpäivä päättyy, on päästävä ulos luontoon. Asumme lähellä meren rantaa ja siellä ulkoileminen on arjen tärkeä voimavara.

 

Laura Luhtanen

Kirjoittaja on lakimies, joka aloittaa työpäivänsä aamuvarhaisella ja tuulettaa aivoja juoksulenkillä. Tällä hetkellä Laura on perhevapaalla ja hänen työtehtäviä hoitaa lakimies Sofia Koverola.

Arrow right Katso kaikki