Parasta mahdollista palvelua asukkaillemme

Niin sen kai voisi tiivistetysti sanoa, että vastaan siitä, että asukkaillamme on hyvä asua. Isännöintipäällikkönä työhöni kuuluu monenlaisia asumiseen liittyviä tehtäviä: johdan isännöintitiimiä, joka huolehtii kiinteistöjen kunnossapidosta ja koordinoin yhteistyötä palveluntuottajien kanssa. Oikeastaan minun tehtävänäni on varmistaa ja valvoa, että kiinteistöissämme kaikki on tip top, huoltotyöt ja siivouspalvelut toimivat ja asukkaat viihtyvät kotonaan.

Asukastoiminta on meille VAV:laisille tärkeä asia. Minun työnkuvaani kuuluukin kehittää asukastoimintaa ja miettiä, mitä kaikkea siihen voisi tulevaisuudessa kuulua. Jos asukas huomaa puutteita asioiden hoidossa, tipahtaa asian selvittely minun työpöydälleni. Paras palkinto työstäni onkin se, kun jonkin haastavan asian saa selvitettyä ja tehtyä asukkaan elämästä sujuvampaa.

Oma polkuni kiinteistöalalle alkoi Kajaanista. Opiskeluajan jälkeen tiesin heti, että kiinteistöala on minua varten ja isännöinnin, kiinteistönvälityksen sekä muiden erinäisten tehtävien kautta löysin tieni VAV:lle. Sillä tiellä on tarkoitus jatkaa vastakin.

Jukka Tervo

Kirjoittaja on isännöintipäällikkö, joka rentoutuu keskustavilinässä ja toisinaan mökkisaunaa lämmittäen.

Arrow right Katso kaikki

Joskus yksi puhelin soitto muuttaa koko päivän työjärjestyksen.

Tavoitteenani on, että asukkaamme saavat parasta mahdollista palvelua. Siksi seuraankin tarkasti, että palvelut rullaavat, kiinteistöt ovat hyvässä kunnossa ja asukkaat tyytyväisiä. Silloin kun perusasiat ovat kunnossa, asukkaan ei tarvitse kiinnittää huomioita kiinteistönhoitoon. Piha-alueet ja porrashuoneet pysyvät siisteinä, talo on rauhallinen ja naapurit tuttuja – useimmiten perusasiat tekevät kotona viihtymisestä helppoa.

Voisi sanoa niin, että niin pitkään, kun emme saa palautetta, tiedän, että kaikki sujuu niin kuin pitäisi. Asukkaat antavat harvoin suoraan isännöitsijöille positiivista palautetta, mutta silloin, kun sellainen viesti tulee, niin hymy leviää väistämättä kasvoille.

Parasta työssäni ovat ihmiset, joiden kanssa saan touhuta. Työn kautta olen saanut kokea monia iloisia kohtaamisia ja aina toisinaan jokin asia pääsee hämmästyttämäänkin. Se on työn ja elämän suola, että kahta samanlaista päivää ei tule vastaan. Joskus yksi puhelin soitto muuttaa koko päivän työjärjestyksen: esimerkiksi vesi- tai palovahingon sattuessa, täytyy priorisoida ja hoitaa akuuttitilanne ensin. Se vaatii ajanhallintaa ja ammattitaitoa.

Näin isännöintipäällikön näkövinkkelistä vuokra-asumisen parhaita puolia ovat helppous ja vaivattomuus. Ehdoton etu on se, että asukas voi vaihtaa asuntoa tarpeen tullen kuukauden irtisanomisajalla, ilman, että hänen tarvitsee kantaa huolta siitä, meneekö entinen asunto kaupaksi. Sekin tuo helppoutta arkeen, että vuokranantaja on vastuussa kodinkoneiden huollosta ja vaikkapa seinien maalaustarpeista.

Oma salainen energianlähteeni on espresso. Sen voimalla saan koneeni käyntiin aamulla ja tarvittaessa myös kesken päivän. Mieluiten nautin espressoni aurinkoisena kesäpäivänä keskustavilinässä, katsellen Esplanadin puistossa vaeltavia iloisia ihmisiä. Elämässä on tärkeää säilyttää iloinen mieli – tsempata muita ja itseään!

Jukka Tervo

Kirjoittaja on isännöintipäällikkö, joka rentoutuu keskustavilinässä ja toisinaan mökkisaunaa lämmittäen.

Arrow right Katso kaikki