Turvallista ja terveellistä asumista – koko rakennuksen elinkaaren ajan

Rakennuksen elinkaareen mahtuu monia tapahtumia: remontteja, korjauksia, asukkaita ja muuttoja. Se on vähän niin kuin ihmiselämä. Kiinteistöjohtajan työhöni kuuluukin tarkkailla ja hallita rakennuksiemme korjaustarpeita kaikissa elinkaaren vaiheissa, aina rakentamisesta mahdolliseen purkuun.

Olen työskennellyt rakennusalalla pitkään. Aloitin urani työmaalla, josta siirryin rakennuttamisen asiantuntijatehtäviin. VAV:lla pääsen työskentelemään kohtuuhintaisen asumisen parissa ja se tekee työstäni entistä merkityksellisempää. Olen aina ollut kiinnostunut rakentamisesta ja siitä, miten päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, hinnan ja laadun suhteen.

Jukka Aalto

Kirjoittaja työskentelee kiinteistöjohtajana ja vastaa siitä, että VAV:n rakennuksissa on terveellistä ja turvallista asua koko niiden elinkaaren ajan.

Arrow right Katso kaikki

Remontoimme noin 500 keittiötä ja saman verran kylpyhuoneita vuosittain.

Terveellisten ja turvallisten asuntojen rakentaminen on meillä VAV:lla sydämenasia. Haluamme, että asukkaillamme on parhaat mahdolliset puitteet tehdä asunnoistamme itselleen koteja. Siksi huollamme kiinteistöjämme jatkuvasti: vuosittain remontoimme 400-500 keittiötä ja saman verran kylpyhuoneita. Lisäksi vuoden aikana toteutetaan yleensä kymmenkunta julkisivuremonttia ja toistakymmentä vesikattoa korjataan. Se on aika iso määrä, jota harvoin tulee ajatelleeksi asukkaana.

Omassa työssäni pääsen suunnittelemaan tehtäviä korjauksia ja remontteja, ja varmistamaan, että niitä tehdään oikeaan aikaan oikeissa kiinteistöissä. Tarkalla silmällä seuraan myös kiinteistöjemme energiankulutusta, sillä se on suurin yksittäinen tekijä, kun tarkastellaan hiilijalanjälkeä.

Ympäristöasiat kuuluvat meillä VAV:ssa kaikkien työpöydälle. Se näkyy aina suunnittelusta lähtien materiaalivalinnoissa, korjauksissa ja energiankäytön hallinnassa. Olemme uusineet kiinteistöjemme energianhallintajärjestelmät, joiden avulla on helpompaa seurata energiankulutusta koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Oma energiani kumpuaa työyhteisöstämme. Porukka, jonka kanssa saan päivittäin työskennellä, on ylivoimaisesti paras asia työssäni. Meillä kiinteistötekniikan tiimissä on ammattitaitoisia ja sitoutuneita työntekijöitä ja on helppoa luottaa, että kaikki hoitavat oman tonttinsa huolella. Kun työ on mukavaa, ei sitä osaa edes oikein ajatella haastavana. Vaikka kyllähän uudet tekniikat ja järjestelmät aina haastavia ovat, mutta samalla ne ovat mielenkiintoisia.

Kun viikon työt on hoidettu hurautan kesämökille Päijänteen rannalle. Se on minulle paras tapa irrottautua työarjesta. Useimmiten painelen mökillä suoraan kalaan, nauttimaan tyyneydestä ja rauhasta ympärilläni. Mikään ei nimittäin lataa akkuja paremmin kuin pitkä ja hiljainen kalastusreissu!

Jukka Aalto

Kirjoittaja työskentelee kiinteistöjohtajana ja vastaa siitä, että VAV:n rakennuksissa on terveellistä ja turvallista asua koko niiden elinkaaren ajan.

Arrow right Katso kaikki