Hakkila

Hakkilan kaupunginosa sijaitsee Keravanjoen ja Lahdenväylän välissä. Etelässä alue sivuaa Kuninkaalan kaupunginosaa ja pohjoisessa Päiväkumpua. Aluetta halkovat Tikkurilantie sekä Vanha Porvoontie. Hakkila on rakennettu melko korkealle ja tasaiselle selänteelle. Luoteessa selänteen reuna viettää nopeasti ja melko jyrkästi kohti jokilaaksoa, joka jatkuu yhtenäisenä aina Rekolaan saakka.

Hakkilan alueen voimakasta kehitystä työpaikka-alueena on kuin sivusta seurannut pieni ja vanha Kunnaan omakotialue Keravanjoen rannalla. Kuriiritien eteläpuolella on uudempi pieni Maarinkunnaan asuinalue. Tämä tummatiilisten rivitalojen alue on rakennettu jyrkähköön jokilaaksoon. 1980-luvun lopulla talot saivat seurakseen vaaleatiiliset rivitalot lähelle Keravajoen rantaa. Hakkilassa on yhtä paljon omistusasuntoja kuin vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Kolmasosa asunnoista sijaitsee kerrostaloissa ja tyypillisimpiä ovat keskikokoiset asunnot. Hakkilan asuntotuotanto pääsi varsinaisesti vauhtiin vasta 1970-luvulla.

Hakkila on Tikkurilan palvelualueen merkittävimpiä työpaikka-alueita. Työpaikat ovat lisääntyneet vauhdilla etenkin 1980-luvulla ja 1990-luvun lopussa. Alueen 3 200 työpaikasta vain pari sataa on jalostuksessa. Aluetta on kehitetty ja kaavoitettu etenkin logistiikka-alan keskuksena ja se on ollut Vantaan merkittävimpiä elinkeinokeinopolitiikan painopistealueita. Hakkilan alueesta on kasvanut maamme suurin tukkukaupan keskittymä, jossa on runsaasti myös logistiikka-alan yrityksiä.

Hakkila on laaja kaupunginosa, jossa on työpaikkojen lisäksi tilaa luonnolle. Länsiosassa on esimerkiksi korkea kallioalue, jossa esiintyy merkittävää kalliokasvillisuutta. Pohjoisessa, Keravanjoen varrella, on kaunis koskimaisema. Itärajan tuntumassa on puolestaan luonnontilainen tervaleppävaltainen korpi, jossa kasvaa tervalepän lisäksi hiirenporras. Lisäksi Hakkilan alueelta on löydetty monia kallioperän pienkohteita.

Lisätietoa Hakkilasta ja lähialueista löydät Vantaan kaupungin aluesivuilta.

Ajankohtaista