Korso

Korson kaupunginosaksi kutsutaan laajaa radanvarsitaajamaa, joka on koillisen Vantaan ja Korso–Koivukylän palvelualueen keskusta. Alue rajautuu etelässä Asolan metsiin, idässä päärataan ja lännessä Vierumäen kaupunginosaan. Pohjoisessa rajana on harvaan rakennettu metsämaa.

Nykyisin Korson kaupunginosa on lähes täyteen rakennettu. Lähellä rataa on tiivis matalien kerrostalojen keskusalue. Kerrostaloalueen erottaa omakotialueesta melko syvä ja jyrkkäreunainen Rekolanojan laakso. Kulomäkeen, vanhan omakotialueen eteläpuolelle rakennettiin 1970-luvulla pieni viihtyisä kerrostaloalue. Vielä 1980-luvulla kaupunginosaan rakennettiin suhteellisen paljon kerrostaloja, mutta 1990-luvulla uudisrakentaminen keskittyi lähinnä pientaloihin.

Korsolaisilla on käytössään monipuoliset palvelut. Keskusta-alueella on useita elintarvikekauppoja. Rekolanojan laakson yläpuolella, kauniilla paikalla sijaitsee Korson kirkko ja seurakuntakeskus. Lisäksi keskustassa on apteekki, useita ravintoloita ja pari lääkäriasemaa. Kaiken kaikkiaan Korson vähittäiskaupan palvelut ovat moninaiset ja erikoisliikkeitäkin on eläintarvikepuodista luontaistuotekauppaan.

Monitoimikeskus Lumo syntyi korsolaisten yhdistysten nostattaman ”Nyt on Korson vuoro” -kansalaisliikkeen myötävaikutuksella. Lumon hienoista tiloista löytyvät muun muassa kirjasto, yhteispalvelupiste, musiikki- ja aikuisopisto, kuvataidekoulu, ravintola, kahvila sekä Lumon lukio. Lisäksi Lumossa voidaan pitää mitä erilaisempia tilaisuuksia. Talon palveluvarustukseen kuuluvat Lumo-sali, liikuntahalli, tanssi- ja painitilat sekä kokoustilat saunoineen.

Ennen Lumoa yksi alueen maamerkeistä oli Korsotalo, joka joutui kuitenkin siirtymään uudisrakentamisen tieltä. Nykyisin Korsotalossa on lähinnä järjestöjen tiloja. Korsolaislapsilla on kokovuotinen leikkipuisto, päiväkodit ja koulut lähellä. Myös alueen vanhuksilla on oma palvelupisteensä, Metsonkoti.

Korson halki virtaavan Rekolanojan laaksoon on rakennettu komea puisto, joka on korsolaisten vilkkaasti käyttämä. Puisto on myös seudun liikuntakeskus. Laaksossa on urheilukenttä ja metsikössä kiemurtelee pururata. Kerran kesässä nuoret ja nuorenmieliset musiikinystävät kokoontuvat Ankkalampien ympäristöön, kun urheilukentällä järjestetään suosittu Ankkarock. Hieman etelämpänä sijaitsee Korsonojan syvä purolaakso, joka on oikea kasviston runsauden kehto.

Lisätietoa Korsosta ja lähialueista löydät Vantaan kaupungin aluesivuilta.

Ajankohtaista