Rajakylä

Rajakylä on tiivis pientaloalue Porvoon moottoritien ja kaupungin rajan välissä. Yhtenäinen pientaloalue jatkuu Rajakylästä Helsingin puolelle. Seutu liittyy toiminnallisesti Helsingin Vesalaan ja yhteys itäiseen Länsimäen kerrostaloalueeseen on myös saumaton. Rajakylän alue on vaihtelevaa mäkimaata, jossa korkeimmilla kohdilla pistää esiin kallio. Mäkimaan halkaisee pohjois-etelä -suuntainen savikkolaakso.

Rakentaminen Rajakylässä aloitettiin sotien jälkeen ja vilkkainta rakentamisen aikaa oli 1980-luku. Rakentaminen oli aluksi väljää, tontit suuria ja väliin jäi myös rakentamattomia alueita. Viime vuosikymmenen ajan rivitalojen rakentaminen on ollut yleistä. Kuten pientaloalueilla yleensä, myös Rajakylässä asunnoista suurin osa on keskimääräistä isompia omistusasuntoja. Vain murto-osa alueen asunnoista on kerrostaloissa.

Rajakylän julkisiin palveluihin lukeutuvat alakoulu, neuvola ja kaksi päiväkotia. Asutuksen lomassa on pieniä perheyrityksiä kuten kampaamoja, konsulttipalveluja ja arkkitehtitoimisto. Pallopelien ystävät voivat pelata salibandya, tennistä ja sulkapalloa urheilukeskuksessa, joka sijaitsee Rajakylän koulun kupeessa.

Tiiviin rakentamisen lomaan mahtuu kasvistollisesti harvinainen ja sitä myöten arvokas alue. Rajakylän luoteisnurkassa on nimittäin kanadansorsimon esiintymäpaikka, ainoa laatuaan Vantaalla.

Lisätietoa Rajakylästä ja lähialueista löydät Vantaan kaupungin aluesivuilta.

Ajankohtaista